dilluns, 22 de gener del 2024

TUTORITZACIÓ LECTORA / TUTORIZACIÓN LECTORA

 Per fi hem començat amb la TUTORITZACIÓ LECTORA, una preciosa iniciativa educativa que consisteix en que l'alumnat de 5é de primària A, amb la seua tutora, Susana Massó, apadrinen al nostre alumnat per a reforçar la lectura, tant pel que fa a la part "mecànica", com a la lectura comprensiva.

Tots els divendres, en la penúltima sessió (la sessió número 5, de 12:30 a 13:15), l'alumnat de 5é, que en eixe moment tenen l'assignatura de VALORS, vé a la nostra aula i mitja classe se'n va amb el/la seu/a tutor/a de lectura (que, en principi, serà el/la mateix/a per a tot el curs...) a l'aula de 5é A i l'altra meitat de la classe es queda en 1r A amb els/les seus/es respectius/ves tutors/es de lectura.

És una experiència preciosa i enriquidora per a tothom:  per al nostre alumnat suposa tindre una persona una miqueta major que ells que els guia i els ajuda amb eixe importantíssim aspecte que és la LECTURA.  Per als majors, és un repte en el que fan de mestres i veuen el procés pel que ells ja van passar i superar i al que han de conjugar els seus coneixements, la paciència, el saber tractar amb xiquets/es més xicotetes/es que ells/es, amb estima i, alhora, amb fermesa.

La primera sessió va ser tota una sorpresa, doncs ningú sabia a qui tutoritzava ni qui l'anava a tutoritzar, ho vam fer mitjançant un joc en el que cada alumne portava un distintiu diferent i havien de trobar l'alumne/a que portava el mateix distintiu que ell/a.

Durant la sessió de tutorització lectora, els xiquets lligen textos que els hem preparat adequats a la seua edat (lletres, sil·labes, paraules, frases i algun text senzill, que anirà agafant complexitat a mesura que siguen més competents).  Com quasi sempre els sobra una miqueta de temps, juguen junts una estoneta, creant un vincle afectiu molt bonic que fa que molt sovint els puguem vore a l'hora del pati xerrant, jugant, cuidant-se...  uns llaços dels que es recordaran per a sempre.

A continuació vos deixe algunes fotos i un vídeo d'eixos màgics moments, a més de la relació de tutors/es i corresponents tutorats/des.

I aquest enllaç en el que aniré penjant fotos i vídeos de les diferents sessions de tutorització lectora que s'anirà actualitzant (podeu anar consultant-ho cada setmana):   TUTORITZACIÓ LECTORA 2023-24

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Por fin hemos empezado con la TUTORIZACIÓN LECTORA, una preciosa iniciativa educativa que consiste en que el alumnado de 5º de primaria A, con su tutora, Susana Massó, apadrinan a nuestro alumnado para reforzar la lectura, tanto en lo que se refiere a la parte "mecánica", como en la lectura comprensiva.

Todos los viernes, en la penúltima sesión (la sesión número 5, de 12:30 a 13:15), el alumnado de 5º, que en ese momento tienen la asignatura de VALORES, viene a nuestra aula y media clase se va con su tutor/a de lectura (que, en principio, será el/la mism@ para todo el curso...) en el aula de 5º A y la otra mitad de la clase se queda en 1º A con sus respectivos tutores de lectura.

Es una experiencia preciosa y enriquecedora para todos: para nuestro alumnado supone tener una persona algo mayor que ellos que les guía y les ayuda con ese importantísimo aspecto que es la LECTURA. Para los mayores, es un reto en el que hacen de maestros y ven el proceso por el que ell@s ya pasaron y superaron y en el que deben conjugar sus conocimientos, la paciencia, el saber tratar con niñ@s más pequeñ@s que ell@s, con cariño y, a la vez, con firmeza.

La primera sesión fue toda una sorpresa, pues nadie sabía a quien tutorizaba, ni quien iba a tutorizarlo, lo hicimos mediante un juego en el que cada alumn@ llevaba un distintivo diferente y debían encontrar el/la alumn@ que llevaba el mismo distintivo que él/ella.

Durante la sesión de tutorización lectora, los niños leen textos que les hemos preparado, adecuados a su edad (letras, sílabas, palabras, frases y algún texto sencillo, que irá cogiendo complejidad a medida que sean más competentes). 

Como casi siempre les sobra un poquito de tiempo, juegan juntos un ratito, creando un vínculo afectivo muy bonito que hace que a menudo les podamos ver a la hora del patio charlando, jugando, cuidándose... unos lazos de los que se acordarán para siempre.

A continuación os dejo algunas fotos y un vídeo de esos mágicos momentos, además de la relación de tutores/as y correspondientes tutorados/as.

Y este enlace en el que iré colgando fotos y vídeos de las diferentes sesiones de tutorización lectora que se irá actualizando (puede ir consultándolo cada semana): TUTORIZACIÓN LECTORA 2023-24






TAULA DE TUTORS i TUTORATS / TABLA DE TUTORES/AS y TUTORAD@S
TAULA DE TUTORS i TUTORATS / TABLA DE TUTORES/AS y TUTORAD@S

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada