dilluns, 22 de gener del 2024

PROJECTE "EL MEU ENTORN": LA MEUA CASA, LA MEUA FAMÍLIA / PROYECTO "MI ENTORNO": MI CASA, MI FAMILIA

En tornar de les vacances de NADAL, hem encetat el projecte "EL MEU ENTORN", en el que estem analitzant els diferents elements del MEDI immediat que envolta als xiquets i xiquetes, centrant-nos en LA CASA, com a medi físic, i LA FAMÍLIA, com a medi social i de vincles afectius.

Aquest projecte arranca des de l'area de Medi físic i social, però s'aborda des de diferents àrees: llengua, matemàtiques, castellà i fins i tot des de l'anglés, música, educació física o Arts & Crafts.

Estem aprenent lèxic relacionat amb aquests temes:  tipus de habitatges, estànces de la casa, elements que formen part d'una llar, el plànol, els conceptes bàsics (esquerra, dreta, recte, davant, darrere, enfront, dalt, baix...), els parentescos entre els membres d'una família, els diferents tipus de família que normalitzen i integren les diferents realitats de tot l'alumnat, etc.

El projecte conclourà amb una exposició oral, davant de la classe en la que mostraran el seu treball: 

1) Una representació gràfica de la pròpia casa mitjançant un plànol o dibuix en el que es mostren les diferents estances i que l'alumne/a ens contarà, amb les pròpies paraules, on viu.  Seria interessant que ho assajareu en casa, que els ajudareu a elaborar-ho i a preparar l'exposició...  El que importa és que ells/es siguen capaços d'explicar-nos de manera clara com és sa casa (quantes habitacions té, en quin pis viu, si té ascensor, garaig, quants banys té, com es va a cada estança, etc...)

2) Una representació gràfica de la seua família i els parentescos entre els diferents membres.  Es pot fer amb dibuixos o adjuntant fotos de cadascú dels membres, en forma d'ARBRE GENEALÒGIC.  Es tracta que ells puguen explicar quins són els germans/es, pare/s, mare/s, iaios, tios, cosins, nebots, etc...  anomenant-los pels seus noms i fotos.

Anem a donar fins final de febrer per a presentar-ho i intentarem gravar-ho en vídeo per a que els pugueu vore.   Si se vos ocorreix alguna idea bona per fer-ho més atractiu, tot serà benvingut... Es tracta de que l'alumnat es vaja acostumant a buscar informació, elaborar el treball i fer exposicions orals davant públic.

Vos penge alguns jocs per a que practiqueu el lèxic.... ENDAVANT!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Al volver de las vacaciones de NAVIDAD, hemos iniciado el proyecto "MI ENTORNO", en el que estamos analizando los diferentes elementos del MEDIO inmediato que rodea a los niños y niñas, centrándonos en LA CASA, como medio físico, y LA FAMILIA, como medio social y de vínculos afectivos.

Este proyecto arranca desde el área de Medio físico y social, pero se aborda desde distintas áreas: lengua, matemáticas, castellano e incluso desde el inglés, música, educación física o Arts & Crafts.

Estamos aprendiendo léxico relacionado con estos temas: tipos de viviendas, estancias de la casa, elementos que forman parte de un hogar, el plano, los conceptos básicos (izquierda, derecha, recto, delante, detrás, enfrente, arriba, abajo...), los parentescos entre los miembros de una familia, los diferentes tipos de familia que normalicen e integren las diferentes realidades de todo el alumnado, etc.

El proyecto concluirá con una exposición oral, ante la clase en la que mostrarán su trabajo:

1) Una representación gráfica de la propia casa mediante un plano o dibujo en el que se muestren las diferentes estancias y que el alumn@ nos contará, con sus propias palabras, dónde vive. Sería interesante que lo ensayaráis en casa, que les ayudárais a elaborarlo y a preparar la exposición... Lo que importa es que ell@s sean capaces de explicarnos de manera clara cómo es su casa (cuántas habitaciones tiene, en qué piso vive, si tiene ascensor, garaje, cuántos baños tiene, cómo se va a cada estancia, etc...)

2) Una representación gráfica de su familia y los parentescos entre los distintos miembros.  Se puede realizar con dibujos o adjuntando fotos de cada uno de los miembros en forma de ÁRBOL GENEALÓGICO.   Se trata de que ellos puedan explicar quiénes son los hermanos/as, padre/s, madre/s, abuelos, tíos, primos, sobrinos, etc... llamándoles por sus nombres y fotos.

Vamos a dar hasta final de febrero para presentarlo e intentaremos grabarlo en vídeo para que los podáis ver.   Si se os ocurre alguna idea buena para hacerlo más atractivo, todo será bienvenido... Se trata de que el alumnado se vaya acostumbrando a buscar información, elaborar el trabajo y realizar exposiciones orales ante público.

Os cuelgo algunos juegos para que practiquéis el léxico... ADELANTE!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada